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Effectiveness of sucrose during the frozen storage of arazá (eugenia stipitata mcvaugh) pulp

Silva B., Kelly Johanna and Narváez Cuenca, Carlos Eduardo and Restrepo Sánchez, Luz Patricia (2012) Effectiveness of sucrose during the frozen storage of arazá (eugenia stipitata mcvaugh) pulp. Agronomía Colombiana; Vol. 29, núm. 3 (2011); 441-445 Agronomía Colombiana; Vol. 29, núm. 3 (2011); 441-445 2357-3732 0120-9965 .

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Resumen

The effects of sucrose on the quality of frozen arazá pulp were investigated. Five levels of sucrose (0, 5, 10, 20, and 30%) were evaluated in combination with freezing at low speed, storage during one month, and thawing at two different speeds. Sensory quality and water loss after centrifugation (WLAC) were evaluated in the samples. Before freezing sucrose addition(5-30%) to the pulp did not affect the sensory quality of the samples, but a negative effect on WLAC at 5-10% sucrose was observed. Furthermore, addition of 20-30% sucrose to arazá pulp, in combination with low speed-freezing, frozen storage, and low-speed-thawing, can be a useful technique to preserve the texture of arazá pulp. The described treatment gave results comparable to those obtained for the fresh pulp and much better than those obtained when freezing was done at high speed.

Tipo de documento:Artículo - Article
Información adicional:© Facultad de Agronomía, Universidad Nacional de Colombia Se autoriza la reproducción y citación del material que aparece en la revista, siempre y cuando se indique de manera explícita: nombre de la revista, nombre del autor(es), año, volumen, número y páginas del artículo fuente. Las ideas y afirmaciones consignadas por los autores están bajo su responsabilidad y no interpretan necesariamente las opiniones y políticas de la Universidad Nacional de Colombia. La mención de productos o firmas comerciales en la revista no implica una recomendación o apoyo por parte de la Universidad ni de la Facultad; el uso de tales productos debe ceñirse a las recomendaciones de las etiquetas.
Palabras clave:shelf life, sensory quality, texture, frozen storage
Unidad administrativa:Revistas electrónicas UN > Agronomía Colombiana
Código ID:24774
Enviado por : Dirección Nacional de Bibliotecas STECNICO
Enviado el día :27 Junio 2014 15:59
Ultima modificación:18 Agosto 2014 16:54
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